Previous
  • Édesítsd meg az életed!
  • Kinek mit adott az Elbűvölő NŐ
  • Jobban, mint valaha
  • Gyógynövények
  • Árcsökkentő akció
  • Az Ájurvédáról néhány mondatban
  • Virágterápia
  • Kalandra fel, kövesd Pam tanácsait!
Next
/files/edesviz/Gabby_Bernstein_fekvo.jpg
/files/edesviz/Marie_Forleo_235.jpg
/files/edesviz/Gretchen_Rubin_235.jpg
/files/edesviz/gyogynovenyek_kiem11.jpg
/files/edesviz/arcsokkento_felirat.jpg
/files/edesviz/DrVasantLad2.jpg
/files/edesviz/Konyvajanlo/viragterapia3.jpg
/files/edesviz/Gabby_Bernstein_fekvo.jpg
Kultúra Minden napra Gyógyító Üzenet Könyvajánló
Magazin » Minden napra » A jó, a rossz és a csúf: a férfi…
A jó, a rossz és a csúf: a férfi…
A jó, a rossz és a csúf: a férfi…

Őrült lenne? Vagy?

 2011-08-25  / MEGOSZTÁS: 

A férfi-ego egyik szerepe: az Őrült. Az Őrült férfi-ego hasonlít a női megfelelőjéhez. Nem tartozik egyik típushoz sem. S noha ez önmagában nem lenne baj, túlságosan komolyan veszi saját magát.

A legtöbb Őrült férfi a felszínen állandóan változik – egyik nap a sportba szerelmes, másik nap a vallásba, harmadik nap a politikába, negyedik nap az ezotériába stb. –, de mélyen végig megmarad a bizonytalanság, amely abból fakad, hogy kívülállónak érzi magát. Egy szigetnek. Az Őrült emiatt bármit is csinál, komolyan veszi magát, és törekszik arra, hogy őt mindenki komolyan vegye. Általában az alacsony növésű férfiak megtestesülési formája ez, akik megtanulták, hogy nagy komolysággal nagyobbnak tűnhetnek.

Úgyhogy a férfi Őrült női megfelelőjével ellentétben valóban kiszámíthatatlan, mert bármikor képes lelkesedni valamiért vagy valakiért, amelyet, vagy akit a következő pillanatban már gyűlöl és megvet. Amúgy az Őrült általában tisztában van állapotával, tudja, hogy nem képes megélni az életet, de mivel azt hiszi, hogy az egyénisége miatt lóg ki a sorból, nehéz rávezetni, hogy valójában az egója éli ki magát ebben a kívülállásban. A szeretet és a megértés itt is csodákra képes, ám csak akkor, ha az Őrült eljut a változtatás vágyához.

Az Őrült nevéhez méltó párkapcsolatban él: általában sok házasságon van túl, vagy pedig megrögzött agglegény. A legtöbb Őrült minden nőt leteper, akit csak tud, de amikor rátörnek hirtelen váltásai, és mondjuk, megfogadja a cölibátust, akkor is képes megtartóztatni magát, ha belepusztul. Érthetetlen és értelmetlen makacsság jellemzi. Kedvenc mondata például: „Ilyen vagyok” és „Neked fogalmad sincs, hogy milyen a világ.”

Az aurája folyamatosan változik, de mivel az egyén sosincs jelen, mindig diszharmonikus. A legtöbb Őrült közeléből menekülnek az emberek, mert az állandó változással leszívja az energiájukat.

Amikor még a férfi bunkóval a vállán rohangászott, túlélése kedvéért nem változtatta meg környezetét, ám ahogy az elméje csiszolódott, egyre inkább kizsákmányolta az élethelyét. Hamar rájött, hogy ha ő támad, hogyha nem az élő, hanem a kivágott fából épített házban lakik, nincs akkora veszélyben. Úgyhogy a férfi felhasználta erejét, és szép lassan erőszakossá vált. Mégpedig azért, mert az erővel való teremtéshez bölcsesség és teljesség szükséges. Ám a férfi-ego nem bölcs és nem is teljes. Az ego sajnos üres, és mivel állandóan érzi a saját hiányosságát, kétségbeesetten keresi azt, amivel e hiányosságot pótolni vagy legalább eltakarni lehetne.

A Férfi teremtő erejéhez azért van szükség tudatosságra, hogy a Férfi felismerje, mi az a terület, amelyet az erejével védenie kell. Mert a FÉRFI-erő alapvetően a védelmével teremt, azzal, hogy optimális légkört biztosít a növekedéshez. Mint a tavaszi napfény. Ha a Nő a befogadásával megadja a lehetőséget, a Férfi pedig erejével biztosítja, hogy a lehetőség szárba szökhessen, akkor új csoda születik.

A probléma akkor kezdődött, mikor a férfi-ego megjelent, mert eltorzult erejével erőszakot vett a nőkön és a természeten.

Az a vágy, amely kalandra, felfedezésre sarkall, az emeli fel a világot. A férfi-erőd, a tudatos teremtő erő csak a tiéd: a nők sok-sok ezer év gyakorlásával sem képesek olyan fokú tudatosságra, amely neked a természetednél fogva adott. Te pedig nem tudsz élni vele, és vagy erőszakos, vagy a saját erőd felelősségtől megijedve, félénk, gátlásos leszel.

A nők nem azért bizonytalanabbak érzelmileg, mert tökéletlenek lennének. Ó, dehogy is. A nők hangulatváltásainak az a titka, hogy túl sokat fognak föl a világból, túl sok érzést élnek meg a környezetükből. Egyszerűen nem tudnak mit kezdeni a sok különféle hatással. S amikor kiborulnak, amikor túl nagy bennük a káosz és az érzelmi hullámzás, elég, ha csak a válladba fúrják a fejüket, elég, ha csak átöleled őket.

Te, a Férfi, pusztán a jelenléteddel el tudod simítani a feszültséget.

A. J. Christian: Mit keresett ISTEN a hálószobában?

További ezoterikus és spirituális könyvek az Édesvíz Webáruház akciós könyvajánlatainak oldalán találhatók!