Jennifer Shannon

Jennifer Shannon olyan pszichoterapeuta, aki a szorongás kognitív viselkedésterápiájára specializálódott. Gyermekekkel, tizenévesekkel és felnőttekkel dolgozik 1985 óta. Eredetileg pszichodinamikus terapeutaként kezdte a szakmáját, de hamar észrevette, hogy bár a kliensei jobban érezték magukat, mégis valami tartósabb változást szeretett volna elérni náluk. Részt vett egy kurzuson, amelyet első mentorja, Michael Tompkins Ph.D. tartott. Következetesen a kognitív-viselkedésterápiát, vagyis a CBT-t találták a leghatékonyabb kezelésnek a leggyakoribb zavarok, például a szorongás és a depresszió esetében. Jennifer lelkesen tanulmányozta a CBT-t, workshopokon vett részt, könyveket olvasott, és konzultált a terület szakértőivel, mint például Michael Tompkins, PhD, Christine Padesky, Ph.D. és Jacqueline Persons, Ph.D.

Az első könyvét 15 évvel ezelőtt írta, amikor az akkor még tizenéves lányánál, Rose-nál súlyos szociális szorongás alakult ki a középiskolában. Küldetésének érezte a tizenévesek és családjaik segítését, és hogy minél szélesebb körben megismertesse a kognitív-viselkedés terápia szorongásoldó hatását.

Rendszeresen tart előadásokat helyi és országos konferenciákon, és számos rádióműsorban, podcastban és hírmédiában. A Kognitív Terápia Akadémiájának hitelesített diplomatája és tagja az Amerikai Szorongás és Depresszió Szövetségnek, valamint a kaliforniai Házasság- és Családterapeuták Szövetségének.

Jelenleg felnőttekkel foglalkozik, és a szorongásos zavarokra specializálódott, beleértve a szociális szorongást, az extrém félénkséget, a kényszerbetegséget (OCD), a pánikbetegséget, a fóbiákat, a generalizált szorongásos zavart és a poszttraumás stressz egyes típusait.

Kategória: Pszichológia

A szerző eddig megjelent művei

Előjegyzés