Oldal kiválasztása
Keresés
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Akció
Megosztás
Roger Zelazny

Amber krónikái 1. (Bluemoon)

2 989 Ft 897 Ft(70%)

Cikkszám: 9789635296644 Kategóriák: , , , Címkék: , , ,

A fantasy irodalom egyik legimpozánsabb alakja, az összehasonlíthatatlan Roger Zelazny számtalan díjat kapott alkotásaiért – köztük hat Hugo- és három Nebula-díjat – legendás írói karrierje során. Több mint ötven könyve közül azonban vitathatatlanul az Amber krónikái volt a legkiemelkedőbb irodalmi sorozata. Az Amber krónikái tíz könyvből álló történet, amely egy lángelme fantáziájának és elbeszélő képességének olyan darabja, ami fantasy írók generációit ihlette meg, köztük Neil Gaimant és George R. R. Martint.

AMBER az egyetlen valódi világ, aminek minden más világ – köztük a mi Földünk is – csak árnyékvalósága. Amber ott lüktet főhősünk, Corwin szívében és vérében, annak ellenére, hogy századokra száműzték erre az árnyékbolygóra, amit mi Földnek hívunk. Innen hazatérni azonban nem egyszerű az amnéziában szenvedő hercegnek, hiszen nem könnyű hazatérésről van szó, hanem egy trónörökös harcáról Amber trónjáért egy multidimenzionális világban. Az emberfeletti erővel rendelkező Corwin hercegnek meg kell harcolnia a többi örökössel, akik veszélyes és fondorlatos gátakat gördítenek felemelkedése útjába. Az Amber koronájáig vezető út a képzeletet felülmúló valóságoktól, démoni orgyilkosoktól és horrorisztikus tapasztalásoktól hemzseg. Egy földi kórházban ébredve hősünk arra sem emlékszik, ki is ő valójában, honnan jött és milyen körülmények áldozata lett. Amint lassan világossá válik számára, hogy ő Oberonnak, Amber királyának fia, az is körvonalazódni látszik, hogy ezzel együtt egy párhuzamos univerzumok felett uralkodó királyság jogos örököse is.

„Roger Zelazny páratlan mesemondó! Olyan színes, egzotikus és felejthetetlen világokat alkotott meg, amilyeneket még sosem láttunk!”

– George R. R. Martint

Cím:Amber krónikái 1. (Bluemoon)
SzerzőRoger Zelazny
Oldalak száma228
Méret135x205
KötésKeménytáblás
ISBN9789635296644
Megjelenés2017-11-13

Érdekelhetnek még…

kosár | 0