Oldal kiválasztása
Keresés
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Akció
Megosztás
Ray Dorsey MD, Todd Sherer PhD, Michael S. Okun MD, Bastiaan R. Bloem MD PhD

Küzdelem a Parkinson-kór ellen

4 990 Ft 2 994 Ft(40%)

„Ez a könyv kristálytisztán megmutatja az utat, amelyre közösen kell rálépnünk – miközben megkongatja a vészharangot, és azonnali cselekvésre buzdít!”

Davis Phinney, a Davis Phinney Foundation for Parkinson’s alapítója

  A Parkinson-kór korunk leggyorsabban terjedő neurodegeneratív betegsége. Az utóbbi 25 évben a Parkinson-kórban szenvedők száma csak az USA-ban több mint a kétszeresére, 2,6 millióról 6,3 millióra nőtt. 2040-re ez a szám várhatóan ismét megduplázódik, megközelítve a döbbenetes 13 milliót. A Parkinson-kór kockázatát növelő rovarirtó szerek és mérgező kemikáliák az életünk részei a mai napig, miközben az új terápiák kifejlesztése igencsak elmaradozik a kór megállíthatatlannak tűnő előrehaladásához képest. A leghatékonyabb kezelési módszerek fél évszázadosak, miközben tömegek maradnak diagnózis felállítása és megfelelő kezelés nélkül. A Küzdelem a Parkinson-kór ellen című könyvben a szerzők – a téma négy szaktekintélye, köztük egy idegtudós és három Parkinson-kórra szakosodott neurológus – felvázolják:

  • milyen új vezérelvekkel, védelemmel és erőforrásokkal lassítható a betegség
  • miként biztosítható a minél jobb támogatás és ellátás a több millió érintett számára
  • milyen új terápiák jelennek meg a láthatáron, és mennyire közeli a lehetősége olyan új kezeléseknek, amelyek lassíthatják, vagy megállíthatják a Parkinson-kór progresszióját
  • mi mindent tehetünk meg mindnyájan azért, hogy csökkentsük a kockázatot, növeljük a forrásokat a betegség elleni harchoz
  • konkrét lépéseket a betegségek tüneteinek csökkentésére, az életminőség javítására
  • megosztják bátor betegek, fáradhatatlan gondozók és érdekérvényesítő aktivisták tapasztalatait és történeteit

Itt az idő, hogy megszólaltassuk a vészcsengőt, mert a Parkinson-kór megállítása nem kell, hogy elérhetetlen álom maradjon. Rengeteg embert kímélhetünk meg a szenvedéstől, egyénileg és együttesen is tehetünk néhány igen gyakorlati lépést a károsodás megállítására, ehhez szolgál útmutatóul ez a könyv.

„Ez a könyv végre reflektorfénybe helyezi nemcsak azt, hogy milyen nagy szükség van a Parkinson-kór megállítására, hanem az ezzel kapcsolatos legfontosabb kérdéseket is. A Parkinson-kór közösség minden tagjának – betegeknek, kutatóknak, orvosoknak és érdekérvényesítőknek – az a feladata, hogy megossza a könyvet, és tegyen róla, hogy meghallják a szerzők hangját.”

Helen Matthews, a The Cure Parkinson’s Trust igazgatóhelyettese

Cím:Küzdelem a Parkinson-kór ellen
SzerzőRay Dorsey MD, Todd Sherer PhD, Michael S. Okun MD, Bastiaan R. Bloem MD PhD
Oldalak száma278
KötésKeménytáblás
ISBN9789635071456
Megjelenés2021-02-23
kosár | 0