Carleigh Bodrug autodidakta módon tanult növényi alapú szakács és tartalomkészítő, aki híres az egyszerű, kevés hulladékot termelő és vegán receptjeiről. A PlantYou közösségi csatornája több mint 2,5 millió követővel rendelkezik. A Rachael a Ray Show, a Good Morning America, a Business Insider és a KTLA híradójában is szerepelt már főztjeivel és népszerű vegán kreációival. A heti főzővideók és receptek készítése mellett Carleigh egy digitális étkezéstervezőt is üzemeltet, és a PlantPod nevű podcast házigazdája, mindezt azzal a céllal, hogy segítsen az embereknek több növényi alapanyagot enni, egyszerű és megközelíthető módon.
2015-ben az Egészségügyi Világszervezet bejelentette, hogy a vörös és a feldolgozott húsokat mostantól 1-es és 2-es csoportba tartozó rákkeltő anyagoknak tekintik. Carleigh, mint oly sokan mások, a szokásos húsos-krumplis étrenden nőtt fel, ahol a családi konyhában heti rendszerességgel steak és sertésszelet volt a terítéken. A hír különösen megdöbbentő volt számára, mivel édesapja 2. stádiumú vastagbélrák túlélője volt. Mivel ő maga egy hobbifarmon nőtt fel, ahol csirkék, lovak és számos családi háziállat vette körül, hirtelen minden kezdett összeállni számára.
Médiaelméletből és újságírásból szerzett diplomájával felvértezve elkezdte a saját kutatásait végezni, elolvasott számos mérföldkőnek számító és életmódváltó könyvet, köztük Dr. T. Colin Campbell The China Study című könyvét és Dr. Joel Fuhrman Eat to Live című könyvét, végül beiratkozott egy egyéves holisztikus egészségtanácsadói tanfolyamra, hogy jobban megismerje a táplálkozást. A tudomány egyértelmű volt. A legegészségesebb, rákmegelőző és a hosszú életet elősegítő táplálkozási megközelítés a teljes értékű, növényi alapú, olajmentes életmód volt.
A növényi alapú étrendre való áttérés könnyű döntés volt. Azt kitalálni, hogy akkor mit is egyen, már nem annyira. Kevés főzőtudással és egy aprócska lakás konyhájában kezdett el kísérletezni a növényekkel. Észrevette, hogy a legtöbb recept az interneten bonyolult, és sok különleges élelmiszert is igényel.
Eldöntötte, hogy tovább lép ezen az úton és elkezdett vegán ételeket főzni úgy, hogy a gyerekkori kedvenc receptjeiben a húst egyszerűen növényekkel helyettesítette. Az első recept, amit vegánosított a bolognai ragus tészta volt.
És így született meg a PlantYou.
Nyilvánvaló volt számára, hogy a vegán térben szükség van igazán egyszerű és közérthető receptekre. Az egyszerű, sallangmentes recept-infografikái vírusként terjedtek az Instagramon, és több mint 4 millió követő figyelmét keltették fel a közösségi oldalak között. 2018-ban elindította saját, teljes értékű, növényi alapú digitális étkezési tervező programját, a PlantYou Planner-t, amely azonnal olyan sikert aratott, hogy öt hónappal később felhagyott korábbi munkahelyével.